Specialiteter

Lækre specialiteter fra Danmark og resten af verden. Det er et af vores mål med Gourmetpladsen – at kunne give vores kunder adgang til en mængde af specielle ingredienser som tidligere har forbeholdt toprestauranterne. Èt af de produkter, som er vi glade for og stolte af er den nye serie af sylteprodukter med dansk afsæt. Her er både hybenroser, ramsløgskapers og grønne jordbær. Det er helt nyt – og meget delikat!

Specialiteter

Specialiteter er vores samling af produkter, som der kan være svære at finde andre steder. Det kan være et helt særligt krydderi, som har en helt unik smag – eks. den særlige Kampot peber fra Cambodia eller økologisk Carolina Reaper chili, verdens stærkeste chili. Det kan være et produkt, som normalt ikke kan fås udenfor det land, hvor det dyrkes oprindeligt. Dette kunne eks. være vores wasabirod, som dyrkes ellers primært dyrkes i Japan. Vi har imidlertid også fundet en europøisk producent som dyrker wasabi hydroponisk på Island. En anden specialitet er også være vores egne majstortillas. De er 100% økologisk og indeholder kun et majsmel og vand – ingen tilsætningsstoffer.

Havtorn fra Bornholm – én af de nye danske specialiteter

Gourmetpladsen har også danske specialiteter. Vi har på Bornholm, på Camilla og Lars’ dejlige lille plantage udenfor Nexø, fundet en serie af produkter baseret på havtorn. Plantagens produkter hedder Høstet og der er bl.a. havtornsaft, havtornsirup og havtornmarmelade. Fælles for dem alle er, at de er dyrket og forarbejdet nænsomt. Derudover er det produkter, som er 100% økologiske.

Noma viser hvordan du kan lave dine egne fermenterede specialiteter

Vi har også valgt at have en enkelt bog i vores sortiment. Det er Nomas bog om fermentering, og det er virkelig en fantastisk bog, som på en unik måde formidler stor viden og indsigt. Her er både opskrifter, historiske referencer, flotte og beskrivende billeder og en entusiasme for det stof der formidles, som trænger igennem helt ud til læseren. Sådan en bog er i vores øjne også en specialitet.

CaJohns

Et område som vi også finder meget spændende er chili. Vi har derfor valgt at have en række af saucer fra den anerkendte producent Cajohns i blandt vores produkter. Grunden til at vi har valgt netop dem, er at det er specielle håndlavede saucer, som kun produceres i begrænsede mængder. Derudover er de specielle på den måde, at de hver især kun indeholder én sort af chili, og så eddike og salt for at afstemme smagen. Som bruger har man derfor muligheden for at tilføre præcis den chilismag, man ønsker til sin madlavning. Der kan nemlig være en stor forskel på de forskellige chilityper. Både i chilistyrke og i chilismag, så der vil være stor variation fra en Classic Serrano til en Classic Trinidad Scorpion.

Updating…
  • Ingen varer i kurven.