Gourmet pasta

Økologisk pasta – direkte importeret fra Italien

Økologisk pasta af høj kvalitet

Hos Gourmetpladsen går vi meget op i økologi, og derfor er alt vores pasta økologisk. Vores mål har været at finde en pasta af høj kvalitet, da dette er afgørende for det færdige resultat i en pastaret. Samtidig har det været vigtigt for os, at finde en pasta, som har alle de egenskaber, man gerne vil have til sine retter, og det mener vi at have fundet i Pasta Zaccagni. Vi tilbyder desuden fuldkornspasta til de kunder, som ønsker dette. Fulkornspasta har typisk en lidt hårdere konsistens og et højere fiberindhold, hvorimod indholdet af kulhydrater er lavere.

Pasta Zaccagni

Pasta Zaccagni bliver produceret i Abruzzo regionen tæt ved Maiella bjerget. Zaccagnis hemmelighed er kvaliteten af den hvede der benyttes samt vandet, som stammer fra bjergkilderne nær ved fabrikken. Det er et ægte håndværksprodukt, hvor pasta laves på gamle kobberforme og tørrer langsomt ved lave temperaturer. Denne proces giver den færdige pasta de helt rigtige egenskaber. For det første en uovertruffen smag. For det andet den rigtige overflade, som sikrer at den pastasauce, som pastaen kombineres med sidder fast på pastaen. Endelig er pastaens evne til at optage pastasauce optimal. Det er disse tre ting, som vil gøre forskellen på at bruge en almindelig pasta købt billigt i et supermarked, og så Pasta Zaccagni. Der er virkelig en verden til forskel på det endelige resultat.

Økologisk pasta direkte importeret fra Italien

For at kunne tilbyde denne pasta til vores kunder importerer vi pastaen direkte fra Italien. Det betyder samtidig at vi kan sælge den til, hvad vi mener er en rigtig god pris. Forholdet imellem pris og kvalitet er her helt i top.

Pasta er én af de mest populære fødevarer i verden, og man forstår udemærket hvorfor. Der er utallige forskellige retter med pasta og både børn og voksne kan finde mindst én pastaret, som de elsker. Pasta er også fremragende som sportsernæring, pga. det høje indhold af kulhydrater, og pasta passer perfekt ind i en vegansk eller vegetarisk diæt. Det er nemlig let at skabe lækre og velsmagende retter i kombinationen imellem pasta og grøntsager.

Pastaens historie

Pasta stammer oprindeligt fra Italien, og kan spores mere end 2000 år tilbage. Som med alle andre fødevarer og retter har pasta gennemgået en evolution fra oprindeligt at være en ret som mindede mere om brød og blev spist alene eller med begrænset tilbehør, til over tid at blive brugt i sammensætning med kød, grønt eller fisk og skaldyr. Da tomaten blev introduceret i det italienske køkken i løbet af 1500-tallet spredte denne sig langsomt, men det blev meget populært at kombinere tomat med pasta. Netop denne blanding – pasta og tomat – er stadig en af de mest populære, og den findes i mange variationer forskellige steder i Italien.

Italiens regionale køkkener

Italien har ikke kun ét køkken, men mange regionale køkkener med store forskelle fra nord til syd og fra bjerge til hav. Ét af de steder, hvor dette er mest tydeligt er indenfor pasta. Der findes rigtig mange forskellige pastaformer, som hver især stammer fra én bestemt region i Italien, og som indgår i de retter, som er kendetegnende for denne region. Et eksempel på dette er de to rørformede pastavarianter Rigatoni og Tortiglioni, som begge stammer fra Lazio regionen omkring Rom. De minder om hinanden, men hvor Rigatoni er lidt kortere og har smaller lige riller på ydersiden af rørformen, har Tortiglioni lidt dybere riller som snor sig udenpå røret. Dette lyder måske ikke af så meget, men det giver en anden smagsoplevelse alt efter hvilken sauce, man vælge at kombinere pastaen med. Til nogle retter vil Rigatoni være bedst og til andre være Tortiglioni være et bedre valg.

Et andet eksempel er den sicilianske pastavariant Casarecce, som i en lidt anden udformning findes i Toscana under navnet Strozzapreti. I dag er det let for forbrugere at finde præcis den type de er på udkig efter. Tidligere var det imidlertid meget almindeligt at man hovedsaligt spiste den type pasta, som var forbundet med det område man boede i. I dag er det heldigvis også muligt at finde økologisk pasta fra producenter i alle regioner, hvilket vi i Gourmetpladsen er meget glade for.

Spaghetti

Spaghetti er måske den mest populære at alle pastatyper, men her er der også rigtig mange variationer. Der er Bucatini som er lidt tykkere og har et hul midten. Der er Linguine, som er helt flad. Der er Capellini som er meget tynd. Endelig er der Spaghettini, som er lidt tyndere end Spaghetti, og Spaghettoni, som er lidt tykkere. Dette er bare et lille udsnit af de mange pastatyper, hvoraf der findes over 300 (alt efter hvordan man tæller).

Alt vælge den rigtige økologiske pasta

Det kan måske virke lidt overvældende eller overflødigt at have så mange forskellige typer af pasta. For alle der går op i pasta eller madlavning generelt er dette bestemt ikke tilfældet. De forskellige typer af pasta vil nemlig hver især passe bedre til nogle ting end andre. Nogle passer bedst til tykkere saucer, nogle til tomatsauce, nogle er beregnet til indbagning og andre igen er bedst til at blive serveret koldt i salater med pasta. Du kan se mere omkring, hvilke retter de forskellige pastavarianter passer bedst til på produktsiderne.

Updating…
  • Ingen varer i kurven.