Mexicansk mad er blevet meget populært i Danmark – heldigvis. Det er et køkken med mange af smagskombinationer, og der er masser af muligheder for at spise vegetarisk, hvis man foretrækker det. Én af klassikerne er tortillas – den mexicanske majspandekage. Det er en fast bestanddel af mange af de mest kendte mexicanske retter, såsom tacos eller enchiladas, og smagen af majs passer fortrinligt til de andre velkendte ingredienser fra det mexicanske køkken. Der er kort sagt stor forskel på at spise en hvedetortilla og en majstortilla. Herunder er en enkel opskrift som er lige til at gå til. Vi anbefaler brugen af en tortilla presse for at gøre tilberedningen let og resultatet énsartet, men man kan også bruge en kagerulle.
Opskrift
300 gr Masa Harina
350 gr lunkent vand – evt. lidt mere hvis konsistensen bliver lidt for tør
1 tsk. salt
1 tsk. olie
Fremgangsmåde
1. Blandt masa harina og salt i en skål og rør godt rundt.
2. Tilfør vand og olie og kombinér til en homogen masse .
3. Dæk skålen med plastik film og lad dejen hvile 30 min.
4. Del dejen i 12 lige store stykker og tril hvert stykke til en kugle. Dejkuglerne skal helst være let fugtige, og det er derfor en god idé at holde skålen tildækket mens de enkelte tortillas bliver tilberedt, så selve dejen ikke tørrer ud.
5. Læg plast eller bagepapir i tortilla pressen, så dejen ikke sidder fast i selve tortilla pressen.
6. Læg en kugle af dej midt i tortilla pressen og pres denne helt flad.
7. Opvarm en pande til mellemhøj varme og varm tortillas i ca. 30 sekunder på hver side, og derefter ca. 30 sekunder mere på hver side indtil tortillas er færdige.
Holdes lune indtil servering
De færdige tortillas kan holde sig i ca. en uge i køleskabet.
Mexicanske tortillas
Mexicansk mad er blevet meget populært i Danmark – heldigvis. Det er et køkken med mange af smagskombinationer, og der er masser af muligheder for at spise vegetarisk, hvis man foretrækker det. Én af klassikerne er tortillas – den mexicanske majspandekage. Det er en fast bestanddel af mange af de mest kendte mexicanske retter, såsom tacos eller enchiladas, og smagen af majs passer fortrinligt til de andre velkendte ingredienser fra det mexicanske køkken. Der er kort sagt stor forskel på at spise en hvedetortilla og en majstortilla. Herunder er en enkel opskrift som er lige til at gå til. Vi anbefaler brugen af en tortilla presse for at gøre tilberedningen let og resultatet énsartet, men man kan også bruge en kagerulle.
Opskrift
300 gr Masa Harina
350 gr lunkent vand – evt. lidt mere hvis konsistensen bliver lidt for tør
1 tsk. salt
1 tsk. olie
Fremgangsmåde
1. Blandt masa harina og salt i en skål og rør godt rundt.
2. Tilfør vand og olie og kombinér til en homogen masse .
3. Dæk skålen med plastik film og lad dejen hvile 30 min.
4. Del dejen i 12 lige store stykker og tril hvert stykke til en kugle. Dejkuglerne skal helst være let fugtige, og det er derfor en god idé at holde skålen tildækket mens de enkelte tortillas bliver tilberedt, så selve dejen ikke tørrer ud.
5. Læg plast eller bagepapir i tortilla pressen, så dejen ikke sidder fast i selve tortilla pressen.
6. Læg en kugle af dej midt i tortilla pressen og pres denne helt flad.
7. Opvarm en pande til mellemhøj varme og varm tortillas i ca. 30 sekunder på hver side, og derefter ca. 30 sekunder mere på hver side indtil tortillas er færdige.
Holdes lune indtil servering
De færdige tortillas kan holde sig i ca. en uge i køleskabet.